
ΥΛΙΚΑ (Για 2 άτομα)
• 100 γρ. κοτόπουλο φιλέτο σε μικρές λωρίδες
• 100 γρ. πιπεριές σε λωρίδες (στο ίδιο μέγεθος)
• 100 γρ. μανιτάρια σε κομμάτια
• 100 γρ. ντομάτα σε κομμάτια (χωρίς σπόρια και ζουμιά)
• 3 κ.σ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
• 1 σκ. σκόρδο σε φέτες
• 100 γρ. κρεμμύδι σε λωρίδες
• 100 γρ. μακαρόνια νο 10
• ½ φλ. Λευκό κρασί
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο 'Αλτις
• 1 κ.σ. soy sauce
• παρμεζάνα σε φλοιδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν.
Τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψάκι η πυρέξ τα λαχανικά και το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το λάδι και την soy sauce. Ανακατεύουμε και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς,σε προθερμασμένο φούρνο, για δέκα λεπτά. Τσεκάρουμε και μόλις δούμε ότι στο ταψί τα υλικά έχουν κατεβάσει υγρά, γυρίζουμε τον φούρνο στο γκρίλ. Αν δεν βάλουμε φρέσκια ντομάτα, θα χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο λευκό κρασί για περισσότερα υγρά. Ψήνουμε ακόμα 3-4 λεπτά ( για να έχουν πάρει ένα ωραίο χρώμα τα μακαρόνια και να έχει μείνει και λίγη σάλτσα). Σουρώνουμε τα μακαρόνια και στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το περιεχόμενο του ταψιού και τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε για να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε με τυρί της αρεσκείας μας, σε χοντρές φλοίδες.
Απλό και γρήγορο και σηκώνει και πολλές παραλλαγές! Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σχεδόν οτιδήποτε, απλά καλό θα είναι μέσα στα υλικά που θα βάλουμε να υπάρχουν και 1-2 που κατεβάζουν υγρά, όπως ντομάτες και μανιτάρια. Στην αντίθετη περίπτωση προσθέτουμε λίγο νερό η λίγο λευκό
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου