Παρασκευή βράδυ σήμερα και τι καλύτερο από το να μαζευτούμε όλοι παρέα στο σπίτι και να φτιάξουμε λαχταριστά, σπιτικά μπέργκερ, αντί να παραγγείλουμε! Προσκαλέστε και τους φίλους σας και απολαύστε το Παρασκευόβραδο, συντροφιά με καλό κρασί!
Και για τους πολύ μερακλήδες, σας παραθέτω και συνταγή για τα ψωμάκια!
Γιατί εκτός από ένα καλό μπιφτέκι, το μυστικό για επιτυχημένα μπέργκερ είναι και το ψωμάκι του...!!
Ζύμη για 8-10 ψωμάκια:
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
2 κουτ.σούπας βούτυρο
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1/2 φακελάκι ξερή μαγιά (ή 20γρ. νωπή)
200γρ.νερό
σουσάμι για πασπάλισμα
Σε μια λεκάνη αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια στο μέγεθος πορτοκαλιού, πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα αφήνουμε λίγο να φουσκώσουν. Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Για τα HAMBURGER θα χρειαστούμε:
50γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
2 κουτ. σούπας παρμεζάνα
3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
1/2 κ.γλ. κύμινο
1/2 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
1 κ. σούπας μουστάρδα
αλάτι - πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
Για γαρνιτούρα:
φύλλα μαρουλιού, φέτες ντομάτας, κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, τυρί σε φέτες, μπέικον σοταρισμένο, κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα για λίγη ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια πλάθουμε σε μπέργκερ, στο μέγεθος που επιθυμούμε. Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή στο φούρνο, αφού στρώσουμε στο ταψί μας λαδόκολλα.
Φτιάξτε τα μπέργκερ με ό,τι συνδυασμό επιθυμείτε.
Και φυσικά, μην παραλείψετε να τα σερβίρετε με φρεσκοτηγανισμένες πατατούλες, τις οποίες θα αρωματίσετε με λίγο φρέσκο θυμάρι και ξύσμα λεμονιού!!
Και για τους πολύ μερακλήδες, σας παραθέτω και συνταγή για τα ψωμάκια!
Γιατί εκτός από ένα καλό μπιφτέκι, το μυστικό για επιτυχημένα μπέργκερ είναι και το ψωμάκι του...!!
Ζύμη για 8-10 ψωμάκια:
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
2 κουτ.σούπας βούτυρο
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1/2 φακελάκι ξερή μαγιά (ή 20γρ. νωπή)
200γρ.νερό
σουσάμι για πασπάλισμα
Σε μια λεκάνη αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια στο μέγεθος πορτοκαλιού, πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα αφήνουμε λίγο να φουσκώσουν. Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Για τα HAMBURGER θα χρειαστούμε:
50γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
2 κουτ. σούπας παρμεζάνα
3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
1/2 κ.γλ. κύμινο
1/2 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
1 κ. σούπας μουστάρδα
αλάτι - πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
Για γαρνιτούρα:
φύλλα μαρουλιού, φέτες ντομάτας, κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, τυρί σε φέτες, μπέικον σοταρισμένο, κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα για λίγη ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια πλάθουμε σε μπέργκερ, στο μέγεθος που επιθυμούμε. Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή στο φούρνο, αφού στρώσουμε στο ταψί μας λαδόκολλα.
Φτιάξτε τα μπέργκερ με ό,τι συνδυασμό επιθυμείτε.
Και φυσικά, μην παραλείψετε να τα σερβίρετε με φρεσκοτηγανισμένες πατατούλες, τις οποίες θα αρωματίσετε με λίγο φρέσκο θυμάρι και ξύσμα λεμονιού!!
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου