Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

Κολοκυθοανθοί Γεμιστοί

0
Οι κολοκυθοανθοί αποτελούν έναν πολύ ωραίο μεζέ ή/και κυρίως πιάτο. Μαγειρεύεται πολύ στο Πήλιο, όπου υπάρχουν σε αφθονία. Στις πόλεις είναι αλήθεια ότι δεν τους πολυσυνηθίζουμε, κυρίως λόγω του ότι είναι δύσκολο να τους βρούμε. Όμως, όλο και σε κάποια λαϊκή αγορά θα βρείτε κάποιον μερακλή παραγωγό, για να τους προμηθευτείτε...




ΥΛΙΚΑ
40 κολοκυθοανθούς
1/2 κιλό ρύζι Καρολίνα
1/2 ποτήρι λάδι
3 μέτρια κρεμμύδια
1 κιλό ώριμες ντομάτες
1 ματσάκι μαϊντανό,δυόσμο,μάραθο (μαζί)
2 κολοκύθια
1 πατάτα μεγάλη
Αλάτι,πιπέρι


ΞΕΚΙΝΑΜΕ ???
Αφαιρούμε το κοτσάνι που έχουν οι κολοκυθοανθοί και τους πλένουμε καλά.Ψιλοκόβουμε σ’ ένα μπολ τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το δυόσμο, το μάραθο. Περνάμε από τον τρίφτη τα κολοκύθια,την πατάτα και τις ντομάτες και τα ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, το ρύζι και ανακατεύουμε καλά ρίχνοντας και 1 ποτήρι νερό. Μ΄ένα κουτάλι γεμίζουμε τους ανθούς έναν-έναν, χωρίς όμως να βάλουμε αρκετό από το μείγμα γιατί θα φουσκώσει το ρύζι και θα ανοίξουν. Κλείνουµε διπλώνοντας απαλά τις άκρες των ανθών και τους στρώνουμε στην κατσαρόλα κυκλικά. Τελειώνοντας με τους ανθούς ρίχνουμε από πάνω 2 ποτήρια νερό. Βάζουμε ένα πιάτο και τους αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν, κουνώντας κατά διαστήματα την κατσαρόλα. Σερβίρουμε με γιαούρτι ή τζατζίκι.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου