Μία ωραία μακαρονάδα είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Εύκολη λύση για γεύμα μετά από τη δουλειά ή για απροειδοποίητες επισκέψεις...
Όπως και να'χει, είναι απολαυστική!
ΥΛΙΚΑ
400γρ. ταλιατέλες
1 μέτρια μελιτζάνα φλάσκα σε ροδέλες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 φλυτζ. καρύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλυτζ. ζωμό κοτόπουλου ή λευκό κρασί ξηρό
200γρ. τυρί κρέμα
(εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε 100γρ. τυρί κρέμα και 100γρ. ροκφόρ)
3-4 κ.σ. γάλα
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να μαραθούν και να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι και τις τηγανίζουμε ελαφρώς. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τον ζωμό (ή το κρασί) μαζί με το σκόρδο για δύο λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί, το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα. Προσθέτουμε την πολτοποιημένη μελιτζάνα, την πιπεριά και ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σερβίρουμε αμέσως, περιχύνοντας από πάνω τη σάλτσα και πασπαλίζοντας με λίγα καρύδια και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όπως και να'χει, είναι απολαυστική!

400γρ. ταλιατέλες
1 μέτρια μελιτζάνα φλάσκα σε ροδέλες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 φλυτζ. καρύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλυτζ. ζωμό κοτόπουλου ή λευκό κρασί ξηρό
200γρ. τυρί κρέμα
(εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε 100γρ. τυρί κρέμα και 100γρ. ροκφόρ)
3-4 κ.σ. γάλα
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να μαραθούν και να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι και τις τηγανίζουμε ελαφρώς. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τον ζωμό (ή το κρασί) μαζί με το σκόρδο για δύο λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί, το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα. Προσθέτουμε την πολτοποιημένη μελιτζάνα, την πιπεριά και ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σερβίρουμε αμέσως, περιχύνοντας από πάνω τη σάλτσα και πασπαλίζοντας με λίγα καρύδια και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου