Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ

0
Αυτά τα απίθανα, ευωδιαστά μπισκότα με το άρωμα λεμονιού, θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους! Γίνονται πανεύκολα και τρώγονται στο λεπτό!


ΥΛΙΚΑ (για 16 μπισκότα)
110γρ. βούτυρο
60γρ. ζαχαρη
ξύσμα ενός λεμονιού σε πολύ λεπτό τρίφτη
30γρ. αμυγδαλόψιχα σε σκόνη
140γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη γέμιση:
40γρ. βούτυρο
85γρ. άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα και την αμυγδαλόψιχα συνεχίζοντας το χτύπημα και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο, πάχους περίπου 3 χιλιοστών με τη βοήθεια ενός πλάστη. Κόβουμε με κουπ πατ 32 μπισκότα σε στρογγυλό σχήμα  4,5 εκ. Τα τοποθετούμε αραιά σε λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Κατόπιν τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Χτυπάμε την άχνη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και βάζουμε αυτήν την κρέμα ανάμεσα σε 2 μπισκότα, αφού έχουν πρώτα κρυώσει καλά.

Συμβουλές: Μπορείτε να τοποθετήσετε τη ζύμη στο ψυγείο προτού ανοίξετε το φύλλο, ώστε να γίνει πιο εύκολο το άνοιγμα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι σχήμα κουπ πατ θέλετε, φροντίστε όμως να φτιάξετε ζυγό αριθμό μπισκότων, ώστε να μπορούν να γίνουν γεμιστά. Αν θέλετε πιο έντονη τη γεύση και το άρωμα του λεμονιού, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύσμα και στη γέμιση.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου