Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟΥ

0

ΥΛΙΚΑ
200 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
2 κ.γ. κανέλλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
250 γρ. καρότα τριμμένα
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
χυμό & ξύσμα από ένα λεμόνι (ή πορτοκάλι)

Για τη γαρνιτούρα:
Ζάχαρη άχνη - καραμελωμένη φλούδα πορτοκαλιού σε λωρίδες - ξηροί καρποί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το καρότο, το χυμό και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα. Απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, τις φλούδες πορτοκαλιού και τους ξηρούς καρπούς.

Tip
Πώς καραμελώνουμε φλούδες πορτοκαλιού & ξηρούς καρπούς:
Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Μόλις αρχίσει λίγο να σκουραίνει, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς ή τις φλούδες (προσοχή: χωρίς το άσπρο, γιατί πικρίζει) και κάνουμε ένα γρήγορο ανακάτεμα για 1 λεπτό το πολύ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σε μία λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Μετά το σπάμε σε κομμάτια.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου