Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΥΜΙΝΟ & ΓΙΑΟΥΡΤΙ

0
Υλικά
Κιμάς μόσχου 200γρ
κιμάς χοίρινος 100γρ
ψίχα ψωμιού 80γρ
σκόρδο 1 σκελίδα
κρεμμύδι 50γρ
αυγά 1-2 τεμ
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
κύμινο
ελαιόλαδο 40μλ
αλεύρι
ντομάτες 1 κιλό
ντοματοπελτές 20γρ
ξύδι 10μλ
κόκκινο κρασί 40μλ
ζάχαρη 1 κουτ γλυκού
γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ
ρύζι μπασμάτι 200γρ
βούτυρο
ζωμός μόσχου
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, κρεμμύδι, μαϊντανό. Μουλιάζουμε την ψίχα ψωμιού και την στύβουμε. Σε μια μπασίνα τοποθετούμε τους κιμάδες, το σκόρδο, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, την ψίχα ψωμιού, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, τα αυγά, λίγο ελαιόλαδο και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια μακρόστενα, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Όταν πάρουν χρώμα τα τοποθετούμε σε ταψί. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, πελτέ ντομάτας, κόκκινο κρασί, ξύδι, λίγο αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την σάλτσα στο ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Παράλληλα σε ένα κατσαρόλι ετοιμάζουμε το ρύζι μπασμάτι με λίγο ζωμό μόσχου για γεύση και στο τέλος ανακατεύουμε το ρύζι με λίγο βούτυρο για να μην κολλήσει. Σερβίρουμε σε πιάτο τα σουτζουκάκια ρίχνοντας από πάνω τους την σάλτσα και δίπλα από κάθε σουτζουκάκι μια κουταλιά γιαούρτι με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου