Σάββατο σήμερα και ξέρω οτι όλοι και όλες τρέχετε για τα ψώνια σας και κάνετε δουλειές. Γι αυτό κι εγώ, σας έχω συνταγούλα γρήγορη και πανεύκολη, μα προπαντώς νόστιμη! Τι νόστιμο φαγάκι θα είμασταν, άλλωστε...!
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό σπανάκι πλυμμένο και κομμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
8 φιλέτα γλώσσας
3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
Χυμό από ένα λεμόνι
Ελαιόλαδο
Άνηθο
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι - πιπέρι
Έτοιμη σάλτσα ντομάτας (προαιρετικά)
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Λαδώνετε ενα πυρέξ και τοποθετείτε τα φιλέτα. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά. Δεν προσθέτετε νερό, θα βγάλει το ψάρι τα υγρά του.
Παράλληλα, μαραίνετε με λίγο νερό τα κρεμμυδάκια. Όταν μαραθούν, προσθέτετε το σπανάκι και αφήνετε να βγάλει κι αυτό τα υγρά του. Όταν το μείγμα ειναι αρκετά στεγνό, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, τον ανηθο, το μοσχοκάρυδο, λίγο ελαιόλαδο και το μισό τυρί. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Σκεπάζετε τα φιλέτα με το σπανάκι, προσθέτετε το υπόλοιπο τυρί και προαιρετικά ρίχνετε κατά τόπους λίγη σάλτσα ντομάτας. Ψήνετε στο γκριλ, μεχρι να γκρατιναριστεί στην επιφάνεια.

1/2 κιλό σπανάκι πλυμμένο και κομμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
8 φιλέτα γλώσσας
3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
Χυμό από ένα λεμόνι
Ελαιόλαδο
Άνηθο
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι - πιπέρι
Έτοιμη σάλτσα ντομάτας (προαιρετικά)
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Λαδώνετε ενα πυρέξ και τοποθετείτε τα φιλέτα. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά. Δεν προσθέτετε νερό, θα βγάλει το ψάρι τα υγρά του.
Παράλληλα, μαραίνετε με λίγο νερό τα κρεμμυδάκια. Όταν μαραθούν, προσθέτετε το σπανάκι και αφήνετε να βγάλει κι αυτό τα υγρά του. Όταν το μείγμα ειναι αρκετά στεγνό, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, τον ανηθο, το μοσχοκάρυδο, λίγο ελαιόλαδο και το μισό τυρί. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Σκεπάζετε τα φιλέτα με το σπανάκι, προσθέτετε το υπόλοιπο τυρί και προαιρετικά ρίχνετε κατά τόπους λίγη σάλτσα ντομάτας. Ψήνετε στο γκριλ, μεχρι να γκρατιναριστεί στην επιφάνεια.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου