Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ & ΚΑΝΕΛΛΑ

0
Επειδή ο καιρός δεν λέει να γλυκάνει και να έρθει επιτέλους αυτή η πολυπόθητη Ανοιξη, λέω να σας ζεστάνω εγώ με μία πρωτότυπη σουπίτσα!
Μία συνταγή πλούσια σε αρώματα και αντιοξειδωτικές ουσίες, για εκείνους που έχουν απαιτήσεις στη γεύση...!!!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καρότα καθαρισμένα και χοντροκομμένα
1 λίτρο χυμό πορτοκάλι
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 ξυλάκια κανέλλας
1 κύβο λαχανικών
1 κ. γλ. ξερό βασιλικό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. τυρί κρέμα ή στραγγιστό γιαούρτι
κάρυ
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε τα καρότα και το κρεμμύδι για 10 περίπου λεπτά. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, προσθέτουμε τον κύβο, την κανέλλα, αλάτι, πιπέρι και το βασιλικό και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου.
Περνάμε το μείγμα από το μπλέντερ, αφού αφαιρέσουμε τα ξυλάκια κανέλλας, ώστε να πετύχουμε μία λεία υφή και να γίνει η σούπα μας βελουτέ.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, προσθέτοντας στο κέντρο κάθε πιάτου 1 κ.σ. τυρί κρέμα ή γιαούρτι και πασπαλίζοντας με κάρυ. Συνοδεύεται ιδανικά με μικρά παξιμαδάκια.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου