
Μία διαφορετική εκδοχή της κλασικής συνταγής, πλούσια σε αρώματα και γεύσεις!
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα σάλτσα ντομάτας (κατά προτίμηση φρέσκια)
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 καρότο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 ξυλάκι κανέλλας
7-8 κόκκους μπαχάρι
1/4 κ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 πρέζα ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
2 ποτήρια νερό
ελαιόλαδο
φρέσκο θυμάρι
αλάτι - πιπέρι
Ξεχωριστά:
10 ελιές ξεκουκούτσωτες, κομμένες σε φετούλες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες. Τις σωτάρουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα καρότα, τα καρυκεύματα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το νερό και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ώσπου να μαλακώσουν τα υλικά, να τραβήξει το νερό και να μείνει μία ωραία σαλτσούλα.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, σωτάρουμε το κρεμμύδι και τις ελιές.
Σερβίρουμε προσθέτοντας το μείγμα με τις ελιές. Αν θέλουμε, μπορούμε να το ενσωματώσουμε στην κατσαρόλα με τις πατάτες.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου