
ΥΛΙΚΑ: (Για 4 άτομα)
1 πακέτο φαρφάλες
150 γρ. αρακάς βρασμένος
20 ώριμα ντοματίνια, κομμένα στη μέση (εναλλακτικά 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες κυβάκια)
Για τη σάλτσα:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μέλι
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
αλάτι - πιπέρι
2 κ.σ. μαργαρίνη για τα ζυμαρικά
3-4 κ.σ. παρμεζάνα σε φλούδες (ή ελληνική κεφαλογραβιέρα)
2 κ.σ. δυόσμο ή βασιλικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με την μαργαρίνη.
Σε μία άλλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Βάζουμε το μέλι, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια να πάρουν βράση. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια και τα αφήνουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε τον αρακά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνουμε.
Αναμειγνύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά (αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε λίγο ζουμάκι από αυτό που βράσαμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε σε περίπτωση που είναι πολύ πηχτή η σάλτσα μας).
Γαρνίρουμε με δυόσμο ή βασιλικό και σερβίρουμε.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου