Είναι το αγαπημένο φαγητό ever μικρών και μεγάλων. Κλασικές γεύσεις με αρώματα και αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια, τότε που η γιαγιά στεκόταν ευλαβικά πάνω από το τηγάνι και εμείς περιμέναμε πώς και πώς να βγει η πρώτη τηγανιά!! Και με δυο κεφτέδες στο χέρι, κατεβαίναμε κάτω ξανά για παιχνίδι...
Αφιερωμένη στη γιαγιά, λοιπόν, αυτή η συνταγή...!!! (καλή της ώρα εκεί που βρίσκεται)
1 κιλό κιμά ανάμεικτο (χοιρινό και μοσχαρίσιο)
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200γρ. τριμμένη φρυγανιά
2 αυγά
1 σφηνάκι ούζο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
2 κουτ. γλυκού αλάτι
λίγο πιπέρι
1 κούπα αλεύρι
ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα) ή καλαμποκάλευρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το μαϊντανό, τη φρυγανιά, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το δυόσμο, τα αυγά και το ούζο και ζυμώνουμε καλά για περίπου 10 λεπτά. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους πανάρουμε στο αλεύρι. Ρίχνουμε στο τηγάνι μπόλικο ελαιόλαδο. Όταν το λάδι κάψει, τηγανίζουμε τους κεφτέδες, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 7-8 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Συνοδέψτε τους με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι και μία πλούσια, πράσινη σαλάτα.

0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου