Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

0

Σε λίγες μέρες ξεκινάει και επίσημα το καλοκαίρι (αν και ο καιρός ακόμα δεν λέει να το καταλάβει). Τι πιο ωραίο από το να το τιμήσουμε με ένα κέικ που να περιέχει φρούτα αυτής της εποχής!

ΥΛΙΚΑ
Μείγμα 1:
1 ½ φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κ.γλ. baking powder
2 ½ κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
¼ κ.γλ. αλάτι

Μείγμα 2:
½ φλυτζ. βούτυρο λιωμένο
1/3 φλυτζ. ζάχαρη
2 αυγά
¼ φλυτζ. γάλα
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 φακελάκι)
1 κ. γλ. εκχύλισμα πορτοκαλιού ή αμυγδάλου


Φρούτα:
¼ φλυτζ. κεράσια που τους έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια, κομμένα στη μέση
3 ροδάκινα κομμένα σε κομματάκια
1 ½ φλυτζ. βατόμουρα

άχνη ζάχαρη και αμύγδαλο φιλέ για το πασπάλισμα
βούτυρο και αλεύρι για το ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε όλα τα υλικά του Μείγματος 1 σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Ρίξτε και τα υπόλοιπα υλικά του Μείγματος 2 και συνεχίστε το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέστε το Μείγμα 1 σε 2-3 δόσεις, ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Βάλτε το στο ψυγείο για 40 λεπτά. Εν τω μεταξύ, όσο περιμένετε, ετοιμάστε τα φρούτα (πλύσιμο, καθάρισμα, κλπ.)

Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ρηχό ταψί ή μία ταρτιέρα. Προσθέστε το μισό σχεδόν μείγμα του κέικ. Κατόπιν αραδιάστε από πάνω τα φρούτα. Το υπόλοιπο μείγμα ρίξτε το από πάνω με κουτάλι, κατά τόπους, εδώ κι εκεί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και (το κλασικό) η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Όταν κρυώσει τελείως, πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και αμύγδαλο φιλέ, κόψτε και σερβίρετε.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου