Λαχταριστά τυροπιτάκια με ζύμη κουρού, από τη φίλη μου τη Μάρω Τερζή!!
Ευχαριστούμε Μάρω!!!

ΥΛΙΚΑ (Για τη ζύμη)
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα μαγειρικό λίπος (φυτίνη)
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα νερό κρύο
1 αυγό
1 κουτ. γλυκού baking powder
1/2 κουτ. γλυκού σόδα
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 αυγό για το άλειμμα
Για τη γέμιση:
2 αυγά
2 κούπες τυρί φέτα & λίγη γραβιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, το μπέικιν και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι και τη φυτίνη και αρχίζουμε το ζύμωμα, να λαδωθεί καλά η ζύμη μας. Προσθέτουμε το αυγό και το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα, μέχρι να ενσωματωθούν καλά στη ζύμη. Παίρνουμε ένα κομματάκι ζύμης και το πλάθουμε μπαλάκι. Το ανοίγουμε με το χέρι σε στρόγγυλο πιτσάκι και προσθέτουμε στο κέντρο μία κουταλιά από τη γέμιση. Κλείνουμε (να σχηματιστεί μισοφέγγαρο) και πιέζουμε τις άκρες για να μην μας ανοίξει. Συνεχίζουμε έτσι με την υπόλοιπη ζύμη μας.
Στρώνουμε τα τυροπιτάκια μας σε ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Μάρω μου, ελπίζω να έγραψα σωστά την Εκτέλεση, αλλά κάπως έτσι νομίζω ότι γίνονται όλα τα τυροπιτάκια του κόσμου!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου