16-18 κανελλόνια
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλυτζ. γάλα
1 ½ φλυτζ. τυριά τριμμένα (παρμεζάνα, κεφαλογραβιέρα, γραβιέρα)
1 φλυτζ. κρέμα γάλακτος
1 αυγό
μερικά κομματάκια μαργαρίνη
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κονσέρβα συμπυκνωμένη ντομάτα
1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα (ή φρέσκια αν έχετε)
μερικά κομματάκια μαργαρίνη
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κονσέρβα συμπυκνωμένη ντομάτα
1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα (ή φρέσκια αν έχετε)
2 κουτ. γλ. ζάχαρη
αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και όταν μαραθεί προσθέτετε τον κιμά. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το χυμό τομάτας, 1/3 της κούπας νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 15 λεπτά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτετε το αλάτι και τη ζάχαρη.
Ανακατεύετε σε μπολ το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αυγό, το τριμμένο τυρί και το. Βάζετε σε ένα ταψί λίγο από το μείγμα της κρέμας έτσι ώστε να καλυφτεί ο πάτος του.
Γεμίζετε ένα-ένα τα κανελόνια με το μείγμα του κιμά και τα βάζετε στη σειρά στο ταψί όχι πολύ κολλημένα μεταξύ τους. Περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζετε με τη γραβιέρα. Φροντίζετε η κρέμα να καλύψει τελείως τα κανελόνια για να μπορέσουν να ψηθούν.
Μοιράζετε μερικά κομματάκια μαργαρίνη και καλύπτετε το ταψί καλά με αλουμινόχαρτο. Το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά, το ξεσκεπάζετε και το αφήνετε να κάνει κρούστα άλλα 15 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου