Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΦΑΚΕΣ

0
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φακές χονδρές 
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε φετούλες
2-3 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας
2-3 κουτ. σούπας ξύδι
2 φύλλα δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
αλάτι - πιπέρι
ρίγανη
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 2 1/2 λίτρα νερό και τις φακές. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε σιγά-σιγά όλα τα υλικά, εκτός από τη ρίγανη και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Μόλις ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτουμε τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.


Tips
Προσωπικά δεν πετάω το πρώτο νερό, γιατί θεωρώ ότι χάνονται όλες οι θρεπτικές αξίες της φακής.
Μπορείτε να αυξομειώσετε την ποσότητα του νερού, ανάλογα πώς θέλετε τις φακές σας (πιο νερουλές, πιο πηχτές). Εμένα μου αρέσουν ελαφρώς χυλωμένες.


Συνδυάστε το πιάτο με μία ωραία πράσινη σαλάτα ή λίγο τουρσί. Οι ελιές απαραίτητες!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου