
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι
1 φλυτζάνι ρύζι Καρολίνα ή νυχάκι
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο (χωριστά τα κοτσάνια από το άνθος)
2 λεμόνια
αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το σπανάκι. Σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματάμε το σπανάκι για 1 - 2 λεπτά. Στραγγίζουμε.
Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και μόλις μαραθεί, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κοτσάνια από τον άνηθο. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ (3 λεπτά) και συμπληρώνουμε με λίγο νεράκι, ζεστό κατά προτίμηση. Αλατοπιπερώνουμε, κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ρύζι και αν χρειαστεί λίγο νεράκι ακόμη. Κλείνουμε πάλι το καπάκι και περιμένουμε να γίνει το ρύζι.
Μόλις είναι έτοιμο, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο, τον χυμό από τα λεμόνια, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου