Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

0



ΥΛΙΚΑ (Για μία 4μελή οικογένεια και κάτι παραπάνω...)
10 περίπου φύλλα λαζάνια
2 κολοκυθάκια κομμένα μπαστουνάκια
2 πράσα σε ροδέλες
1 πιπεριά πράσινη + 1 κόκκινη κομμένες μπαστουνάκια
250 γρ. μπρόκολο (μόνο τα μπουκετάκια) ζεματισμένα
200 γρ. φέτα
250 γρ. ανθότυρο
4 κουταλιές σούπας γάλα
Άνηθο (κατά βούληση)
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελάχιστο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

Για την μπεσαμέλ:
3 κ.σ. μαργαρίνη
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. γάλα ζεστό
2 αυγά χτυπημένα
150 γρ. τυρί τριμμένο (παρμεζάνα, κεφαλογραβιέρα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο, ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μιξεράκι βάζουμε τη φέτα, το ανθότυρο και το γάλα και χτυπάμε ώσπου να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και πιπέρι.

Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.

Για τη μπεσαμέλ:
Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί. Ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην σβολιάσει. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο τυρί, αφού κρατήσουμε 2-3 κουταλιές.

Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ ρίχνουμε μία λεπτή στρώση από τη μπεσαμέλ. Από πάνω βάζουμε μία στρώση λαζάνια και απλώνουμε το μισό μείγμα των τυριών με το γάλα. Στη συνέχεια απλώνουμε τη μισή γέμιση από τα λαχανικά. Πάλι μία στρώση λαζάνια, μία λεπτή στρώση μπεσαμέλ, το υπόλοιπο μείγμα τυριών και λαχανικών. Σκεπάζουμε με λαζάνια και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί που έχουμε κρατήσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου