Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΜΕΛΙ !

0
Το παραδοσιακό ρυζόγαλο σε μία πιο ελαφριά, αλλά απόλυτα απολαυστική εκδοχή!


ΥΛΙΚΑ
4 φλυτζ. γάλα με 1,5% λιπαρά
1 1/2 φλυτζ. νερό
1 φλυτζ. ρύζι τύπου Καρολίνα
4 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
1/2 φλυτζ. κουβερτούρα σε κομματάκια
Κανέλλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει, προσθέτουμε το ρύζι, το οποίο το έχουμε πλύνει προηγουμένως. Αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να τραβήξει όλο το νερό σχεδόν.
Εν τω μεταξύ, σε άλλο σκεύος, βάζουμε 3 1/2 φλυτζ. γάλα μαζί με το μέλι και μόλις πάρει μία βράση, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου. Στο υπόλοιπο γάλα που έχουμε κρατήσει, διαλύουμε το κορν φλάουρ και τη βανίλια και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με τη σοκολάτα. Αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει.
Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια και μόλις κρυώσει ελαφρώς, πασπαλίζουμε με κανέλα

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου