Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΜΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ)

0
Μετά την απόλυτη επιτυχία του νηστίσιμου σοκολατένιου κέικ (βλ. παλαιότερη ανάρτηση στην κατηγορία γλυκά), ήρθε η ώρα για ένα κέικ επίσης σοκολάτας, αλλά όχι νηστίσιμου... Αφιερωμένο εξαιρετικά στους λάτρεις της σοκολάτας!  Απολαύστε το με τον απογευματινό σας καφέ.

ΥΛΙΚΑ
185γρ. βούτυρο
4 αυγά
6 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
170γρ. κουβερτούρα
2 κ.σ. γάλα
2 κ.σ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
2 βανίλιες
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

Για το γλάσο (σοκολάτας εννοείται):
50γρ. κουβερτούρα
65γρ. μαργαρίνη
3 κ.σ. γάλα εβαπορέ
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
3 κ.σ. καρύδια τριμμένα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Στη συνέχεια τη βανίλια, το γάλα και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα, μαζί με τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζουμε το γλάσο: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα και τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Όταν το κέικ κρυώσει, το περιχύνουμε με το γλάσο και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου