Το καλοκαίρι είναι μια εποχή φτιαγμένη για μικρά και μεγάλα παιδιά! Η διάθεσή όλων μας ανεβαίνει στα ύψη και χτυπάει κόκκινο! Άνεση, δροσιά, ευχάριστες στιγμές γεμάτες εκπλήξεις και φυσικά καλό φαγητό έχουν την τιμητική τους! Τα φρούτα, τα λαχανικά και γενικά οι δροσερές γεύσεις δεν πρέπει να λείπουν και φέτος από κανένα καλοκαιρινό τραπέζι! Δοκιμάστε μελιτζάνες με γιαούρτι και κόκκινο πιπέρι και ικανοποιήστε ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με μόλις 8 βήματα εκτέλεσης!

ΥΛΙΚΑ
4 μελιτζάνες
1/2 κούπα αλεύρι
Λάδι για τηγάνισμα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Λίγη ρίγανη
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά κέτσαπ πικάντικη
Λίγο κόκκινο πιπέρι γλυκό
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Καθαρίζετε και πλένετε τις μελιτζάνες.
2) Τις κόβετε σε ροδέλες, τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
3) Τις στρώνετε σε αντικολλητικό ταψάκι και τις αλατοπιπερώνετε.
4) Στο λάδι που έμεινε στο τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια.
5) Τα πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη.
6) Τα προσθέτετε στο γιαούρτι, μαζί με την κρέμα, την κέτσαπ και λίγο αλάτι.
7) Στρώνετε το γιαούρτι πάνω στις μελιτζάνες και πασπαλίζετε με το κόκκινο πιπέρι.
8) Τα ψήνετε στους 190 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
(Αυτή η συνταγή ισχύει για 4 μερίδες. Εμπεριέχεται στο βιβλίο "Συνταγές της Κικής" το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μαλλιάρης - Παιδεία).
Σημείωση: Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η καλή φίλη του site μας και ευελπιστούμε και συνεργάτης, Ευαγγελία Καραπιπέρη, Δημοσιογράφος - Αρθρογράφος. Σε ευχαριστούμε πολύ, Ευαγγελία.

ΥΛΙΚΑ
4 μελιτζάνες
1/2 κούπα αλεύρι
Λάδι για τηγάνισμα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Λίγη ρίγανη
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά κέτσαπ πικάντικη
Λίγο κόκκινο πιπέρι γλυκό
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Καθαρίζετε και πλένετε τις μελιτζάνες.
2) Τις κόβετε σε ροδέλες, τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
3) Τις στρώνετε σε αντικολλητικό ταψάκι και τις αλατοπιπερώνετε.
4) Στο λάδι που έμεινε στο τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια.
5) Τα πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη.
6) Τα προσθέτετε στο γιαούρτι, μαζί με την κρέμα, την κέτσαπ και λίγο αλάτι.
7) Στρώνετε το γιαούρτι πάνω στις μελιτζάνες και πασπαλίζετε με το κόκκινο πιπέρι.
8) Τα ψήνετε στους 190 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
(Αυτή η συνταγή ισχύει για 4 μερίδες. Εμπεριέχεται στο βιβλίο "Συνταγές της Κικής" το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μαλλιάρης - Παιδεία).
Σημείωση: Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η καλή φίλη του site μας και ευελπιστούμε και συνεργάτης, Ευαγγελία Καραπιπέρη, Δημοσιογράφος - Αρθρογράφος. Σε ευχαριστούμε πολύ, Ευαγγελία.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου