Λαχταριστή και πρωτότυπη ιδέα για πρωινό ή για πάρτυ. Είναι σίγουρο ότι οι φίλοι σας θα εντυπωσιαστούν και οι μικροί μας φίλοι θα ξετρελαθούν! Γίνονται πολύ γρήγορα και προπαντός πανεύκολα! Είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείτε κι εσείς!
ΥΛΙΚΑ (Για 8 muffins)
4 φέτες ψωμί
8 φέτες μπέικον
8 αυγά
τριμμένο κίτρινο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγανάκι ψήστε το μπέικον σε δυνατή φωτιά για 4-5
λεπτά, ώστε να γίνει τραγανό. Μην το παραψήσετε, το θέλουμε κάπως ελαστικό. Επίσης,
μην χρησιμοποιήσετε καμία λιπαρή ουσία, θα βγάλει από μόνο του. Εν τω μεταξύ, όση
ώρα ψήνεται το μπέικον, κόψτε δύο στρόγγυλα κομμάτια από κάθε φέτα ψωμιού, με
τη βοήθεια ενός κουπ-πατ. Το υπόλοιπο ψωμάκι που θα περισσέψει, μην το πετάξετε.
Μπορείτε να κάνετε ωραιότατα κρουτόν.
Βουτυρώστε ένα ταψί για muffins. Αν δεν έχετε, μπορείτε να φτιάξετε θηκούλες με λαδόκολλα,
ως εξής: πάρτε ένα τετράγωνο κομμάτι λαδόκολλας (όχι πολύ μεγάλο) και τυλίξτε
τον πάτο μιας κούπας ή ποτηριού από την έξω μεριά. Αφαιρέστε τη λαδόκολλα και
θα έχετε ένα αυτοσχέδιο φορμάκι για muffin. Μην χρησιμοποιήσετε μεμονωμένα φορμάκια σιλικόνης ή μιας
χρήσης, γιατί ενδέχεται να σας χυθεί το μείγμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Αν χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο της λαδόκολλας, δεν χρειάζεται να βουτυρώσετε. Επίσης,
μπορείτε να βάλετε λαδόκολλα και στο ειδικό ταψάκι, μέσα στις θηκούλες.
Βάλτε πρώτα ένα στρογγυλό κομμάτι ψωμί στον πάτο και κατόπιν
τυλίξτε τα τοιχώματα με μία φέτα μπέικον. Πασπαλίστε με λίγο τριμμένο τυρί και έπειτα
σπάστε ένα αυγό από πάνω, με προσοχή να μην πέσει κανένα τσόφλι. (Για σιγουριά,
μπορείτε να σπάτε ένα-ένα τα αυγά σε ένα μπολ και να το ρίχνετε κατόπιν στη θήκη).
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 10-15
λεπτά.
Tip: Μπορείτε να προσθέσετε και
μυρωδικά ή μπαχαρικά της αρεσκείας σας, σε μικρή ποσότητα.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου