Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΑΡΝΑΚΙ ΕΞΟΧΙΚΟ

0
Ένα Κυριακάτικο φαγάκι έχουμε για σήμερα. Λίγο μπελαλίδικο, αλλά αξίζει τον κόπο!
Επέλεξα το αρνάκι, γιατί δεν το πολυσυνηθίζουμε. 
Εύχομαι να μαζευτείτε όλοι μαζί και να το απολαύσετε!!


ΥΛΙΚΑ (Για 6 άτομα)
1 κιλό αρνάκι (μπούτι ή σπάλα)
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες (ή 1 ματσάκι φρέσκα)
200γρ. μαργαρίνη
1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
4-5 καρότα
300γρ. αρακά
300γρ. ανθότυρο
1 πακέτο φύλλο κρούστας
άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το αρνάκι σε μερίδες (ή λέμε τον κρεοπώλη μας να το κάνει) και αλατοπιπερώνουμε.
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια, ίσα ίσα να μαραθούν και κατόπιν προσθέτουμε το αρνάκι. Το γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές  να πάρει λίγο χρώμα, προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια ξεκοκαλίζουμε το αρνί, ρίχνουμε τα καρότα, τις πατάτες και τον αρακά και αφήνουμε να πάρουν μία βράση όλα μαζί για λίγο.
Κόβουμε το φύλλο κρούστας κατά μήκος σε λωρίδες 20εκ. και αρχίζουμε να ετοιμάζουμε δεματάκια ως εξής: παίρνουμε 2 λωρίδες φύλλου και τις απλώνουμε στον πάγκο τη μία πάνω στην άλλη. Αλείφουμε το πάνω φύλλο με λίγη λιωμένη μαργαρίνη και βάζουμε στην μια άκρη λίγο κρέας και το μείγμα του, μερικά κομμάτια ανθότυρο και πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο. Τυλίγουμε το φύλλο σε μικρό, σφιχτό δεματάκι, όπως τα ντολμαδάκια. Συνεχίζουμε κατ'αυτόν τον τρόπο, μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας. Θα πρέπει να υπολογίσετε πόσα ζεύγη φύλλων θα έχετε, ώστε να υπολογίσετε και το αντίστοιχο μείγμα (κάθε συσκευασία φύλλου διαφέρει, άλλες έχουν 12, άλλες 13 φύλλα, κτλ., οπότε καλό είναι να ανοίξετε το πακέτο και να μετρήσετε πόσα είναι και να φτιάξετε τα ζεύγη σας. ΠΡΟΣΟΧΗ!! όση ώρα δουλεύετε ένα ζεύγος φύλλου, τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα έχετε τυλιγμένα, για να μην σας ξεραθούν. Αν συμβεί αυτό, δεν θα μπορέσετε να τα τυλίξετε και θα σας θρυμματίζονται).
Βάζουμε τα δεματάκια σε ταψί, τα αλείφουμε με μαργαρίνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 40-45 λεπτά.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου