Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΠΑΓΩΤΟ ΚΡΕΜΑ - ΠΡΑΛΙΝΑ

0
Πότε κλασικό, πότε ασυνήθιστο, πότε λευκό και πότε με εκρηκτικά χρώματα, το παγωτό είναι η πιο λατρευτή καλοκαιρινή γλυκο-λιχουδιά. Συνδέονται τα καλοκαίρια μας με το παγωτό χωνάκι, ξυλάκι κρέμα ή σοκολάτα, τη γρανίτα. Ας δοκιμάσουμε να πειραματιστούμε με μία άλλη εκδοχή.

ΥΛΙΚΑ
500γρ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
2 κ.σ. κονιάκ
2 κ.σ. ζάχαρη
250γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη σε σκόνη
χυμό λεμονιού
σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη σε μορφή τρούφας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα σε σφιχτή σαντιγύ. Προσθέτουμε το γάλα, 2 φλυτζάνια κρύο νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να φουσκώσει. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε σκεύος και στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη με 2 κ.σ. νερό και 2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού και αφήνουμε να καραμελώσει και να πάρει ένα ξανθό χρώμα (Προσοχή!! όχι παραπάνω, γιατί θα καεί και θα πικρίσει). Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύουμε μέχρι το καραμελέ να την σκεπάσει. Απλώνουμε την καραμέλα - πραλίνα σε λαδόκολλα και όταν κρυώσει, σπάμε σε χοντρά κομμάτια.
Βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη, προσθέτουμε τη μισή πραλίνα και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη.
Μισή ώρα πριν να σερβίρουμε, βάζουμε το παγωτό στο ψυγείο. Σερβίρουμε με την υπόλοιπη πραλίνα και κουβερτούρα τρούφα.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου