Μία ακόμη συνταγή για κρέπες, που ξέρω ότι τις λατρεύετε.
1 κιλό σπανάκι πλυμένο και χοντροκομμένο
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
3 αυγά
200γρ. γραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη
200γρ. μαργαρίνη
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση για τη γέμιση:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 150γρ. μαργαρίνη να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε για 5 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου και τα βγάζουμε από τη φωτιά.
Η προετοιμασία της γέμισης τελειώνει, προσθέτοντας τα αυγά χτυπημένα, τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο, 100γρ. από το τυρί. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
Γεμίζουμε τις κρέπες:
Στη μέση και προς τα άκρα κάθε κρέπας βάζουμε 1-2 κουταλιές της σούπας από το παραπάνω μείγμα, διπλώνουμε κυλινδρικά και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι, το οποίο προηγουμένως το έχουμε βουτυρώσει. Πασπαλίζουμε τις κρέπες με το υπόλοιπο τυρί και περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαργαρίνη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς, για 15 λεπτά περίπου.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου