Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ & ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

0
Μοναδικό γλυκό από τη Μακεδονία με μία μικρή παραλλαγή! Συνδυάζει και σιρόπι και σοκολάτα κι έτσι καλύπτουμε κάθε είδους γούστο! Συνοδέψτε το με τον απογευματινό σας καφέ και απολαύστε το!!


 
ΥΛΙΚΑ
Μείγμα 1
2 κούπες ινδοκάρυδο ή σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλεύρι
1 κ.γλ. μπέικιν
Μείγμα 2
4 ασπράδια αυγών χτυπημένα σε μαρέγκα
Μείγμα 3
4 κρόκοι
350γρ. βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια





Για το σιρόπι:
3 φλυτζάνια ζάχαρη
3 φλυτζάνια νερό
λίγο χυμό λεμονιού + φλούδες από λεμόνι

Για το γλάσο σοκολάτας:
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κούπα γάλα εβαπορέ
φέτες από γλυκό πορτοκάλι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε από νωρίς το σιρόπι. Μην το βράσετε πολύ, θέλουμε μόνο να λιώσει η ζάχαρη, οπότε μόλις ζεσταθεί καλά κλείστε τη φωτιά και ανακατέψτε. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα και τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα και 1/3 από το μείγμα 1 και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Συνεχίζουμε να ενσωματώνουμε τα υλικά από τα μείγματά μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μαζί.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε τη ζύμη μας. Θα είναι σχετικά λεπτή στρώση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Μόλις βγει από το φούρνο, σιροπιάζουμε αμέσως (ζεστό γλυκό, κρύο σιρόπι). Το αφήνουμε να τραβήξει και να κρυώσει ελαφρώς.
 Ετοιμάζουμε το γλάσο: Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Περιχύνουμε με αυτό το σιροπιασμένο γλυκό. Αφήνουμε αρκετές ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή ακόμα και στο ψυγείο, ώστε να "τραβήξει" το γλυκό και να σταθεροποιηθεί.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε, γαρνίροντας κάθε κομμάτι με μία φετούλα γλυκό κουταλιού πορτοκάλι.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου