Υπέροχες, απολαυστικές κρέπες! Ο συνδυασμός τυριού - σολομού θα απογειώσει τη γεύση και τον ουρανίσκο σας! Ιδανικές για μπουφέ, πάρτυ, αλλά και σαν μεζές συντροφιά με μία παγωμένη μπύρα!!
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
200γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
100γρ. αλεύρι σικάλεως
50γρ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
3 κρόκους και 4 ασπράδια
1 1/2 φλυτζ. γάλα
μαργαρίνη για το τηγάνισμα
Για την επάλλειψη:
250γρ. τυρί κρέμα
150γρ. καπνιστό σολομό σε φέτες
Για το γαρνίρισμα:
ελιές χωρίς κουκούτσι
φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το πράσινο μέρος)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το αλάτι σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε λίγο χλιαρό γάλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει (να δημιουργηθούν φουσκάλες στην επιφάνεια). Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα ασπράδια, και χτυπάμε με το μίξερ ή με σύρμα, μέχρι να γίνει πηχτός χυλός. Αφήνουμε τον χυλό σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, μαζί με 2 σταγόνες χυμό λεμονιού. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα σιγά σιγά και με απαλές κινήσεις μέσα στον ήδη φουσκωμένο χυλό μας.
Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι με μαργαρίνη, αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε με την κουτάλα της σούπας λίγο από το χυλό. Γυρίζουμε το τηγάνι, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και ροδίζουμε την κρέπα και από τις δύο πλευρές. Ακουμπάμε την κρέπα σε απορροφητικό χαρτί και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσει ο χυλός μας.
Σερβίρουμε τις κρέπες αλειμμένες με τυρί κρέμα και μια φέτα σολομού από πάνω. Τελειώνουμε, γαρνίροντας με μία ελιά, στην οποία έχουμε περάσει λίγα φυλλαράκια από φρέσκο κρεμμυδάκι.

Για τη ζύμη:
200γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
100γρ. αλεύρι σικάλεως
50γρ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
3 κρόκους και 4 ασπράδια
1 1/2 φλυτζ. γάλα
μαργαρίνη για το τηγάνισμα
Για την επάλλειψη:
250γρ. τυρί κρέμα
150γρ. καπνιστό σολομό σε φέτες
Για το γαρνίρισμα:
ελιές χωρίς κουκούτσι
φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το πράσινο μέρος)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το αλάτι σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε λίγο χλιαρό γάλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει (να δημιουργηθούν φουσκάλες στην επιφάνεια). Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα ασπράδια, και χτυπάμε με το μίξερ ή με σύρμα, μέχρι να γίνει πηχτός χυλός. Αφήνουμε τον χυλό σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, μαζί με 2 σταγόνες χυμό λεμονιού. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα σιγά σιγά και με απαλές κινήσεις μέσα στον ήδη φουσκωμένο χυλό μας.
Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι με μαργαρίνη, αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε με την κουτάλα της σούπας λίγο από το χυλό. Γυρίζουμε το τηγάνι, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και ροδίζουμε την κρέπα και από τις δύο πλευρές. Ακουμπάμε την κρέπα σε απορροφητικό χαρτί και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσει ο χυλός μας.
Σερβίρουμε τις κρέπες αλειμμένες με τυρί κρέμα και μια φέτα σολομού από πάνω. Τελειώνουμε, γαρνίροντας με μία ελιά, στην οποία έχουμε περάσει λίγα φυλλαράκια από φρέσκο κρεμμυδάκι.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου