Τώρα το καλοκαίρι τα παγωτά έχουν την τιμητική τους! Οι περισσότεροι κινούνται στις απλές γεύσεις και πιο συνηθισμένες, όπως παγωτό βανίλια, παγωτό σοκολάτα, παγωτό βανίλια και σοκολάτα, τις γρανίτες και βεβαίως την πολυαγαπημένη μας γεύση φράουλα! Μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάτι το διαφορετικό; Ελάτε να δούμε μαζί πώς φτιάχνεται το παγωτό με γεύση τριαντάφυλλο.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά. Μόλις η κρέμα αρχίσει να αφρίζει, κατεβάζουμε το μείγμα μας από τη φωτιά. Χτυπούμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε σταδιακά τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι τη στιγμή που θα ενωθούν εντελώς τα υλικά μας. Βάζουμε το μείγμα σε μπεν μαρι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε το ροδόνερο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Βάζουμε το παγωτό σε δοχείο και το τοποθετούμε στη κατάψυξη!
Μετά από κάποιες ώρες είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Παγωτό εύκολο και γρήγορο! Και το φτιάξατε εσείς με τα χεράκια σας!
Καλό καλοκαίρι και καλή όρεξη!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 480 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά. (Για να προσέξουμε λιγάκι και τη συλουέτα μας).
- 5 αυγά (μονάχα τους κρόκους).
- 4 - 5 κουταλιές της σούπας ροδόνερο.
- 100 γρ. ζάχαρη.
- Λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, για να πετύχουμε το όμορφο χρώμα του τριαντάφυλλου.
Τρόπος Εκτέλεσης:
Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά. Μόλις η κρέμα αρχίσει να αφρίζει, κατεβάζουμε το μείγμα μας από τη φωτιά. Χτυπούμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε σταδιακά τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι τη στιγμή που θα ενωθούν εντελώς τα υλικά μας. Βάζουμε το μείγμα σε μπεν μαρι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε το ροδόνερο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Βάζουμε το παγωτό σε δοχείο και το τοποθετούμε στη κατάψυξη!
Μετά από κάποιες ώρες είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Παγωτό εύκολο και γρήγορο! Και το φτιάξατε εσείς με τα χεράκια σας!
Καλό καλοκαίρι και καλή όρεξη!
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου