Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΡΟΛΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

0
Η εποχή της πιπεριάς και στις λαϊκές αγορές θα βρείτε άφθονες από τις αγαπημένες μου! Πράσινες, κόκκινες, κίτρινες, συνθέτουν ένα πολύχρωμο πιάτο και μας εφοδιάζουν με τις βιταμίνες τους. Εδώ, σε μια εκδοχή μεζέ...

ΥΛΙΚΑ
200γρ. πιπεριές Φλωρίνης
200γρ. τυρί κρέμα
100γρ. μυζήθρα ανάλατη
100γρ. ροκφόρ
100γρ. μαγιονέζα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε στο γκριλ τις πιπεριές και από τις 2 πλευρές για λίγα λεπτά, προσέχοντας να μην μας καούν. Στη συνέχεια, τις βγάζουμε από το φούρνο και αφαιρούμε την πέτσα τους. Τις κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες και τις αφήνουμε στην άκρη (σημ. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες, ψημένες, σε βάζα. Στην περίπτωση αυτή, αφού τις κόψετε, τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί, για να στεγνώσουν καλά). Λιώνουμε με το πιρούνι το ροκφόρ και τη μυζήθρα, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Απλώνουμε πάνω σε κάθε λωρίδα πιπεριάς λίγο από το μείγμα που ετοιμάσαμε και τυλίγουμε σε μικρά ρολά. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα, τα καλύπτουμε με μία μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, ώστε να παγώσει και να σφίξει η γέμιση.
Σερβίρουμε την πιατέλα γαρνιρισμένη με φύλλα μαρουλιού και ελιές.

Tips
Μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση ψιλοκομμένο σκόρδο, καθώς και άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου