Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΙΑΧΝΙ

0
Τα θαλασσινά κατέχουν εξέχουσα θέση στο διατροφολόγιό μας τώρα το καλοκαίρι. Ενας αγαπημένος τρόπος μαγειρέματος για πολλούς είναι σαν φαγητό, στην κατσαρόλα, σε συνδυασμό με μπόλικα μυρωδικά, που υπάρχουν άφθονα αυτήν την εποχή. Μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα ή μαζί με ένα ωραιότατο πιλάφι.

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καλαμαράκια μικρά
2 σκελίδες σκόρδο
10 κρεμμυδάκια για στιφάδο (κοκάρι)
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 κ.γλ. δυόσμο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι. Βάζουμε 1/2 ποτήρι νερό, λίγο ελαιόλαδο και αλάτι σε ένα σκεύος και ρίχνουμε τα καλαμαράκια. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου.
Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μαζί με το σκόρδο και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το δυόσμο. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε και τα βρασμένα πλέον καλαμαράκια και τα αφήνουμε να βράσουν μέσα στη σάλτσα για άλλα 10 λεπτά.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου