Για τους μακαρονάδες και όχι μόνο... Αυτό το φαγητό αποτελεί ένα καθαρά Μεσογειακό πιάτο, πλούσιο σε φυτικές ίνες.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια
4 μελιτζάνες φλάσκες μικρές
2 ώριμες ντομάτες
1 κ.σ. βασιλικό
1 κ.σ. δυόσμο
3 σκελίδες σκόρδο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη ή κεφαλοτύρι
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 12-15 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε τα σκληρά μέρη και τις ψήνουμε στο γκριλ πάνω σε λαδόκολλα για μισή ώρα περίπου. Οταν μαλακώσουν, είναι έτοιμες. Τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός.
Σε τηγάνι ή χαμηλή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε τις ντομάτες με τον βασιλικό, το δυόσμο και το σκόρδο για 3 λεπτά. Προσθέτουμε και τον πολτό μελιτζάνας και σωτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια, περιχυμένα με τη σάλτσα μας και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

1 πακέτο μακαρόνια
4 μελιτζάνες φλάσκες μικρές
2 ώριμες ντομάτες
1 κ.σ. βασιλικό
1 κ.σ. δυόσμο
3 σκελίδες σκόρδο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη ή κεφαλοτύρι
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 12-15 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε τα σκληρά μέρη και τις ψήνουμε στο γκριλ πάνω σε λαδόκολλα για μισή ώρα περίπου. Οταν μαλακώσουν, είναι έτοιμες. Τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός.
Σε τηγάνι ή χαμηλή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε τις ντομάτες με τον βασιλικό, το δυόσμο και το σκόρδο για 3 λεπτά. Προσθέτουμε και τον πολτό μελιτζάνας και σωτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια, περιχυμένα με τη σάλτσα μας και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου