Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

0
Μμμμμ....!!!! Οι κρέπες είναι πάντα στη μόδα και αποτελούν μία λαχταριστή λιχουδιά! Ιδανικές για πάρτυ, για πρώτο πιάτο σε τραπέζι ή απλώς για να συνοδεύσετε τη μπύρα σας μία καλοκαιρινή βραδιά, παρέα με καλούς φίλους!

Υλικά για τη γέμιση:
1 κοτόπουλο μέτριο (ή στήθος)
350γρ. γραβιέρα τριμμένη
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
100γρ. κρέμα γάλακτος
200γρ. μαργαρίνη
λίγο μαϊντανό
αλάτι - πιπέρι

Υλικά για τη ζύμη:
3 κ.σ. μαργαρίνη
150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ. γάλα
3 αυγά
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση ζύμης
Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μία λεκάνη και το αραιώνετε σιγά-σιγά με το γάλα. Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε, αλατοπιπερώνετε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε τη μαργαρίνη και ρίχνετε 1-2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα, κουνώντας ώστε να πάει παντού και να καλύψει όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
Αφήνετε την κρέπα να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, γυρίζοντάς την και από τις δύο μεριές. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία, ώσπου να τελειώσει το μείγμα ζύμης. Οταν είναι έτοιμες, τις γεμίζετε.

Εκτέλεση για τη γέμιση
Βράζετε το κοτόπουλο και το ψιλοκόβετε (μην πετάξετε το νερό). Στη συνέχεια βάζετε σε μία κατσαρόλα 150γρ. μαργαρίνης να κάψει σε σιγανή φωτιά και προσθέτετε το κοτόπουλο, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, 150γρ. γραβιέρα, ζουμί από το κοτόπουλο που έβρασε, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
Γεμίζετε τις κρέπες ως εξής:
Στη μέση και προς τα άκρα κάθε κρέπας, βάζετε 1-2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα. Διπλώνετε κυλινδρικά και τις βάζετε σε πυρέξ που το έχετε βουτυρώσει με την υπόλοιπη μαργαρίνη. Πασπαλίζετε τις κρέπες με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου