Το χταπόδι αποτελεί το σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού και στη χώρα μας θα το βρούμε σε πολλές παραλλαγές. Μία από αυτές θα σας παρουσιάσω σήμερα, φτιαγμένη με πολύ απλά υλικά. Απολαύστε το με μία παγωμένη μπύρα!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χταπόδι
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3-4 ντομάτες κόκκινες ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε ώσπου να μαραθεί. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το χταπόδι ανακατεύοντας, την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ανάλογο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει καλά, με αρκετό ζωμό. Πριν καλοψηθεί, ρίχνουμε μέσα το μακαρονάκι και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 12-15 λεπτά.
Σερβίρεται ζεστό.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χταπόδι
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3-4 ντομάτες κόκκινες ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε ώσπου να μαραθεί. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το χταπόδι ανακατεύοντας, την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ανάλογο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει καλά, με αρκετό ζωμό. Πριν καλοψηθεί, ρίχνουμε μέσα το μακαρονάκι και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 12-15 λεπτά.
Σερβίρεται ζεστό.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου