Συνταγή με 9 υλικά, όπως επιτάσσει η παράδοση, προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου, τη μνήμη του οποίου γιορτάζουμε αύριο, 27 Αυγούστου - βοήθειά μας! Πρόκειται για μία απλή, παραδοσιακή συνταγή, πανεύκολη - αφού έχει μηδαμινή προετοιμασία - και κυρίως νοστιμότατη!
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο (500γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλυτζάνι ζάχαρη
3/4 φλυτζ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.σ. κοφτή γαρίφαλο
1 σφηνάκι κονιάκ
160γρ. καρύδι τριμμένο
χυμό από 4 πορτοκάλια
σουσάμι για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από το αλεύρι, το σουσάμι και το καρύδι), ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το καρύδι και ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο. Θα έχουμε μία μαλακή ζύμη (σαν αυτή του κέικ). Λαδώνουμε ένα ταψί 32εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Με μία σπάτουλα το ισιώνουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 10 λεπτά και κατόπιν στους 170 για ακόμη 45-50 λεπτά.

1 πακέτο (500γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλυτζάνι ζάχαρη
3/4 φλυτζ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.σ. κοφτή γαρίφαλο
1 σφηνάκι κονιάκ
160γρ. καρύδι τριμμένο
χυμό από 4 πορτοκάλια
σουσάμι για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από το αλεύρι, το σουσάμι και το καρύδι), ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το καρύδι και ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο. Θα έχουμε μία μαλακή ζύμη (σαν αυτή του κέικ). Λαδώνουμε ένα ταψί 32εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Με μία σπάτουλα το ισιώνουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 10 λεπτά και κατόπιν στους 170 για ακόμη 45-50 λεπτά.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου