Αύγουστος μήνας! Τα σύκα στα καλύτερά τους! Είπα φέτος να δοκιμάσω να φτιάξω μια μαρμελάδα με βάση αυτό το φρούτο, αλλά να το εμπλουτίσω-αρωματίσω και με κάτι άλλο. Και σκέφτηκα το πορτοκάλι! Περιττό να σας πω, ότι είναι η ωραιότερη μαρμελάδα που έχω δοκιμάσει ποτέ!!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σύκα ώριμα (όχι λιωμένα)
700γρ. ζάχαρη
ξύσμα & χυμό από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα σύκα κομμένα στα τέσσερα. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το βάζουμε στο ψυγείο. Το άλλο πρωί βάζουμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και βράζουμε. Προσθέτουμε προς το τέλος το ξύσμα και αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (σε ένα πιατάκι βάζουμε μια κουταλιά μαρμελάδα και το χωρίζουμε στη μέση. Αν δεν ενωθούν τα δύο χωρισμένα σημεία, τότε είναι έτοιμη). Τέλος, προσθέτουμε τον χυμό. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε τα καπάκια και αφήνουμε ανάποδα, μέχρι να κρυώσουν καλά.

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σύκα ώριμα (όχι λιωμένα)
700γρ. ζάχαρη
ξύσμα & χυμό από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα σύκα κομμένα στα τέσσερα. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το βάζουμε στο ψυγείο. Το άλλο πρωί βάζουμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και βράζουμε. Προσθέτουμε προς το τέλος το ξύσμα και αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (σε ένα πιατάκι βάζουμε μια κουταλιά μαρμελάδα και το χωρίζουμε στη μέση. Αν δεν ενωθούν τα δύο χωρισμένα σημεία, τότε είναι έτοιμη). Τέλος, προσθέτουμε τον χυμό. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε τα καπάκια και αφήνουμε ανάποδα, μέχρι να κρυώσουν καλά.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου