Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

FETA CHEESE TARTLETS WITH FRESH HERBS

1
Άλλη μια συνταγή από τον φίλο μας Χρήστο (Aphrodites delights)! Ευχαριστούμε πολύ, Χρήστο!

ΤΑΡΤΕΛΕΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ & ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Για τη ζύμη (περ. 25 τεμ.):
5 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 φλυτζάνια χυμό πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:
4 κ.σ. ελαιόλαδο
600γρ. τυρί φέτα
2 κρεμμύδια
500γρ. τοματίνια
150γρ. ρίγανη φρέσκια, 150γρ. δυόσμο φρέσκο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και πλάθουμε, ώσπου να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια. Αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για λίγο και εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Θρυμματίζουμε τη φέτα, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε τις ταρτούλες σκέτες μέχρι να ροδίσουν, αφού προηγουμένως τις έχουμε ανοιξει με τον πλάστη σε μικρές πιτούλες. Αφήνουμε να κρυώσουν και κατόπιν προσθέτουμε σε κάθε μία λίγο από το μείγμα της φέτας. Κόβουμε τα τοματίνια σε 3 φέτες το καθένα και τα αραδιάζουμε πάνω από κάθε ταρτούλα. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά (εξαρτάται από τον φούρνο) στους 180 βαθμούς.


Ingredients :
Tartlets:
5 1/2 cups plain flour
1 cup vegetable oil.
4 tbsps olive oil.
1 1/2 cups orange juice.
Pinch salt.
Filling:
600 gr feta cheese
2 onions.
150 gr fresh mint
150 gr fresh oregano.
4 tbsps olive oil.
500 gr cherry tomatoes.


Mix flour ,oil ,juice in mixer till it don't stick on your fingers.
Leave aside and make your mixture.
Crumble the feta cheese,chop your herbs finely and add your oil .
Preheat your oven 180 degrees and cook your tartlets plank and plain till turn golden.
Leave cool down.and then fill.them with your mixture.
Chop your tomatoes in 3 slices and place at top of your mixture. Bake
12-15 mins depending manufacturer @ 180 degrees.
Enjoy a unique Greek tartlet.
Gia mas.

1 σχόλιο: Leave Your Comments