Λαχταριστό, δροσερό, εύκολο, μυρωδάτο!!! Μία συνταγή για απολαυστικό παγωτό πορτοκάλι, από την καλή φίλη και συνεργάτιδα της ιστοσελίδας μας, κυρία Ειρήνη Φανίδου!
ΥΛΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 600 γραμμάρια νερό
- 300 γραμμάρια χυμός φρέσκων πορτοκαλιών
- 3 φύλλα ζελατίνας
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού για μέσα και 2 κουταλάκια για γαρνίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βάζουμε να βράσει το νερό με την ζάχαρη για λίγα λεπτά. Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας και τα προσθέτουμε στο σιρόπι.
- Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, του πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού (1 κουτ.)
- Ανακατεύουμε καλά και το χτυπάμε με το μίξερ για λίγα λεπτά.
- Το βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη.
- Το βγάζουμε κάθε 2 ώρες και το χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψει.
- Το βγάζουμε από το ψυγείο 5 -10 λεπτά πριν το σερβίρουμε .Το γαρνίρουμε με ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεμένο με λίγη ζάχαρη!
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου