Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΚΡΕΜΜΥΔΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ

0
Συνεχίζουμε την λαχανικομανία μας με μία ακόμα πρωτότυπη συνταγή, μία ακόμη συνταγή με φαντασία! Το πολύ αγαπητό αυτό λαχανικό, το οποίο μπαίνει πρώτο αγκαλιά με το ελαιόλαδό μας, σε όλα τα ελληνικά φαγητά σχεδόν και δίνει τη γεύση του και τα πλούσια αρώματά του, εδώ θα το αξιοποιήσουμε διαφορετικά: θα το φτιάξουμε ντολμάδες!



ΥΛΙΚΑ
2 κιλά κρεμμύδια άσπρα μεγάλα
1 κιλό κιμά
1 φλυτζάνι ρύζι Καρολίνα ή γλασσέ
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 κ.σ. μαϊντανό, 2 κ.σ. άνηθο, 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Για το "αυγολέμονο" (χωρίς αυγό):
χυμό από 2-3 λεμόνια
1 κ.σ. κορν-φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και χαράσουμε κατά μήκος τη μία πλευρά μέχρι τη μέση. Τα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και κατόπιν τα στραγγίζουμε.
Σοτάρουμε σε ένα τηγανάκι το τριμμένο κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο, το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον κιμά, το ρύζι, τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Αφαιρούμε από τα βρασμένα κρεμμύδια τα μεγαλύτερα φύλα, βάζουμε μέσα σε κάθε φύλλο μία κουταλιά από το μείγμα μας και τα τυλίγουμε, κάνοντας ντολμαδάκια.
Τοποθετούμε τα ντολμαδάκια σε ένα ταψί ή πυρέξ με τη σειρά, περιχύνουμε με ένα φλυτζάνι νερό και λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα περίπου. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Δέκα λεπτά πριν είναι έτοιμο, φτιάχνουμε το "αυγολέμονο": Λιώνουμε το κορν-φλάουρ μέσα στο χυμό λεμονιού, προσθέτουμε λίγο ζωμό από το φαγητό μας και περιχύνουμε όλο το ταψί με αυτό. Βάζουμε ξανά για λίγο στο φούρνο, μέχρι να πήξει.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου