Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

LINZER TORTE (AMΥΓΔΑΛΟΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ)

0

Πρόκειται για μια υπέροχη ευωδιαστή Αυστριακή αμυγδαλόταρτα απο τη Μεσσαιωνική πόλη Linz (Λίντζ).



 
ΥΛΙΚΑ:
300 γρ. αλεύρι
300 γρ. αμυγδαλόσκονη
2 αυγά
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
30 γρ. μαύρο ρουμι
30 γρ. ροδόνερο
1 κουτ. γλυκού κανέλα
Ξύσμα απο 1 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν




Επειδή η τάρτα απο τη φύση της είναι σφιχτή λόγω της μεγάλης ποσότητας του αμύγσαλου, πρόσθέτουμε στη ζύμη και 4 βρασμένους κρόκους αυγών

200 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα.  (ολόκληρα κομμάτια μέσα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κυβάκια, τα υπόλοιπα υλικά και τέλος τρίβουμε τους 4 κρόκους των αβγών να γίνουν σκόνη. Θα κρατήσουν υγρασία στη ζύμη και θα γίνει πιο αφράτη και μαλακή.
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το εξάρτημα που λέγεται φτερό ,μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ομοιογενές μείγμα.
Το δουλεύουμε με 2 τρόπους
α) Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε 1 ώρα στην κατάψυξη. Επειτα με τον πλάστη ζαχαροπλαστικής, την κάνουμε φύλλο χοντρό μέσα στη μεμβράνη και την στρώνουμε σε βουτυρομένη ταρτιέρα. Απλώνουμε τη μαρμελάδα και με ότι ζυμάρι περισέψει πλάθουμε φυτίλια και τα βάζουμε γύρω γυρω και διαγώνια
β) Τρόπος που χρησιμοποιώ εγω για εξοικονόμηση χρόνου, Βάζουμε τη ζύμη όσο είναι μαλακή σε μια σακούλα ζαχαροπλάστικής με ίσιο κορνέ. Γεμίζουμε τον βουτυρωμένο  πάτο της τατριέρας, απλώνουμε τη μαρμελάδα αφήνοντας 1 εκατοστό κενό περιφερειακά και με την υπόλοιπη ζύμη, κόβουμε φυτίλια επάνω στην τάρτα γύρω γύρω και διαγώνια. Το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου