Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΡΕΜΑ PATISSERIE

0
Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις γι'αυτή τη συνταγή. Είναι η κρέμα που όλοι αγαπάμε και που ταιριάζει στα περισσότερα γλυκά που περιέχουν κρέμα.


            

YΛΙΚΑ:
1 κιλό γάλα
200 γρ. αλεύρι
400 γρ. ζάχαρη
1 κλωναράκι βανίλια (τα αρωματικά σποράκια του)
8 αυγά χτυπημένα ελαφρώς
100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά. Ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω, ανάλογα από το πόσο σφιχτή είναι η κρέμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα  σε μέτρια φωτιά με τα σποράκια της βανίλιας
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη για να μη σβολιάσει και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα. Προσθέτουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε  συνέχεια μέχρι να πήξει καλά. Να ψηθεί καλά για να μη μυρίζει η νωπότητα του αλεύρου.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να απορροφηθεί.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα ταψί και την αφήνουμε να κρυώσει. Κάθε τόσο την ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να μην πιάσει κρούστα.
Όταν κρυώσει καλά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το σύρμα να την αραιώσουμε.
Αλλιώς την καλύπτουμε με μεμβράνη, και την βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Έπειτα την αραιώνουμε.



0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου