Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΚΦΟΡ

0
Τα ζυμαρικά είναι πάντα αγαπημένα και αποτελούν μία εύκολη λύση για τις καθημερινές ημέρες της εβδομάδας.

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο πένες (500γρ.)
150γρ. τυρί τύπου ροκφόρ ή γκοργκοτζόλα τριμμένο
80γρ. καρύδια τριμμένα
1 ποτήρι λευκό κρασί
250γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. κορν-φλάουρ
2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Βάζουμε το κρασί, μαζί με 150γρ. νερό και την κρέμα γάλακτος να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε το κορν-φλάουρ και το τυρί και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει και να αρχίσει να πήζει. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τριμμένο μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε τα μισά καρύδια. Σουρώνουμε τις πένες, τις μεταφέρουμε σε μία πιατέλα και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και τα υπόλοιπα καρύδια. Σερβίρεται ζεστό.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου