Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ

0
Άλλο ένα φρούτο που κυριαρχεί αυτή την εποχή! Σας προτείνω μια εύκολη και γρήγορη λύση που θα συνοδέψει ευχάριστα το απογευματινό σας ρόφημα.

ΥΛΙΚΑ
275γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125γρ. ζάχαρη
125γρ. βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κύβους
1 αυγό + 1 κρόκο
2-3 κ.γλ. νερό κρύο
λίγες σταγόνες εσάνς βανίλιας (ή 1 κάψουλα)
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:
4 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο
60γρ. μπισκότα με αμαρέτα ή αμύγδαλα αλεσμένα
1 κ.γλ. τριμμένη κανέλα
1 κιλό αχλάδια
90γρ. σταφίδα ξανθή
60γρ. καστανή ζάχαρη
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι και κάνουμε μία τρύπα στο κέντρο, στην οποία ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουμε με τα χέρια από μέσα προς τα έξω, παίρνοντας λίγο λίγο αλεύρι, μέχρι να πετύχουμε μία λεία ζύμη (δεν χρειάζεται πολλή ώρα ζύμωμα, μέχρι 5 λεπτά). Την τυλίγουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο (για περισσότερη ευκολία χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι λαδόκολλας καθώς θα ανοίγετε το φύλλο, ώστε να μην κολλάει η ζύμη στον πλάστη). Στρώνουμε το φύλλο σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ., απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα μπισκότα. Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Τα τοποθετούμε πάνω από τα μπισκότα, τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα και σκορπίζουμε από πάνω τις σταφίδες. Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε κορδόνια ζύμης και τα κολλάμε πάνω στην τάρτα χιαστί, για να σχηματίσουμε το αποτέλεσμα που βλέπετε στη φωτογραφία. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου