Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

0
Οι συνταγές που συνοδεύονται από λαχανικά αποτελούν μέρος της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και αρέσουν στους περισσότερους! Επιτρέπουν, μάλιστα, την περιορισμένη κατανάλωση κρέατος, κάτι που επιτάσσει η σύγχρονη Μεσογειακή διατροφή, αλλά και η νέα κοινωνικο-οικονομική κατάσταση στη χώρα μας! Έτσι, λοιπόν, με λιγότερο κρέας και περισσότερα λαχανικά, μπορεί να "φτουρίσει" το φαγάκι μας και να ευχαριστηθεί μια ολόκληρη οικογένεια, αλλά και να δημιουργήσουμε άπειρα πιάτα γεμάτα γεύση και θρεπτικά συστατικά.

ΥΛΙΚΑ
650γρ. μοσχάρι σε φέτες
2 μελιτζάνες φλάσκες σε λεπτές ροδέλες
5 ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες
100γρ. πράσινες ελιές χοντροκομμένες
4 φύλλα βασιλικό
80γρ. κεφαλογραβιέρα χοντροτριμμένη
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, βούτυρο, αλεύρι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις ροδέλες μελιτζάνας σε ένα σουρωτήρι και τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι. Τις αφήνουμε περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια τις ξεπλένουμε. Στο μεταξύ, κόβουμε το κρέας σε κομμάτια περ. 5Χ5 και το αλευρώνουμε. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 3-4 κ.σ. βούτυρο και το σοτάρουμε για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε τις ντομάτες με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι και τις σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε κατόπιν τις ελιές και τον βασιλικό και αραδιάζουμε επάνω τις μελιτζάνες. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2 λεπτά. Ρίχνουμε 2 κουταλιές από τη σάλτσα μας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και αραδιάζουμε επάνω το κρέας. Πασπαλίζουμε με το μισό τυρί και το σκεπάζουμε με τις μελιτζάνες και τη σάλτσα τους. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 180-190 βαθμούς.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου