
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500γρ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
130γρ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 σφηνάκι κονιάκ
1/3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
αμύγδαλα καβουρδισμένα
λίγο ανθόνερο (προαιρετικά)
άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη στο μίξερ, για περίπου 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε, ώσπου να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε, βάζοντας στο κάθε τεμάχιο και από ένα αμύγδαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς, για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος. Μόλις βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Στη συνέχεια, αν θέλουμε ραντίζουμε με ανθόνερο και κατόπιν τους βουτάμε στην άχνη ζάχαρη.
Tip
Μπορείτε να χοντροκοψετε τα αμύγδαλα και να τα ενσωματώσετε στη ζύμη.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου