
ΥΛΙΚΑ:
Για το σιρόπι:
500γρ.νερό
800γρ.ζάχαρη
150γρ.μέλι
1 πορτοκαλι κομμένο στη μέση
2-3 ξυλακια κανελλα
3-4 γαρυφαλα ολόκληρα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Βάζουμε ολα τα υλικά (εκτός απο το μέλι) σε μια κατσαρόλα να πάρουν μια βράση. Μόλις πάρουν βράση, αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατευουμε να λιωσουν τα υλικά μας. ΠΡΟΣΟΧΗ! Το σιρόπι πρέπει να ειναι κρύο όταν βουτηξετε τα μελομακαρονα, γι αυτο καλο θα ήταν να το ετοιμάσετε τουλάχιστον 4-5 ώρες πιο πριν. Εγώ το φτιαχνω απο το προηγούμενο βράδυ.
ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200γρ.σιμιγδαλι ψιλό
400γρ.χυμό πορτοκαλι
500γρ.σπορελαιο
80γρ.ελαιόλαδο
50γρ.αχνη ζάχαρη
1/2 κ.γ.γαρύφαλλο τριμμενο
2-3 κ.γ.κανελλα
1/4 κ.γ. Τριμμενο μοσχοκαρυδο
1 κ.γ.σόδα φαγητού
Ξυσμα απο 2 πορτοκάλια
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε ολα τα υλικά, εκτός απο το αλεύρι και το σιμιγδαλι. Ανακατευουμε καλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδαλι και με απαλές και τρυφερές κινήσεις ανακατευουμε με τα χέρια, για λιγότερο απο μισό λεπτό. Ναι, καλα διαβάσατε, λιγότερο απο μισό λεπτό. Και να μείνει λίγο αλευρακι στα τοιχωματα, δεν πειράζει. Πλαθουμε σε ο,τι σχήμα μας αρέσει, τα αραδιαζουμε σε μια λαμαρίνα με λαδοκολλα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 20-25 λεπτα, ανάλογα με το μέγεθος. Μόλις τα βγάλουμε απο το φούρνο, όπως ειναι καυτά, τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι. Αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα και με μια τρυπητή κουτάλα τα αποσύρουμε. Τα τοποθετούμε σε μια πιατελα και ρίχνουμε απο πάνω καρυδόψιχα τριμμένη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου