
Απλό και κλασικό!
Για αρχάριους και μη...
ΥΛΙΚΑ (για μία 4μελή οικογένεια)
1 kg καθαρισμένα φρέσκα φασολάκια (για όποιον δεν βαριέται να καθαρίζει) ή κατεψυγμένα (στρογγυλά ή πλατιά, όπως αγαπάτε)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλυτζάνια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη (κατά προτίμηση φρέσκια)
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3 πατάτες χοντροκομμένες
2 μικρά κολοκυθάκια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
1 κύβο σπιτικό ζωμό λαχανικών
1 πρέζα ζάχαρη (σε περίπτωση που βάλετε φρέσκια ντομάτα)
αλάτι - πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο (όσο θέλετε, αλλά μην το παρακάνετε)
2 φλυτζάνια χλιαρό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο (κλασικά), όχι πάρα πολύ, ίσα ίσα να καραμελώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, τον κύβο και τα φασολάκια και ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά μας. Τέλος, προσθέτουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες (περίπου 30 λεπτά). Κατά διαστήματα ελέγχουμε την κατσαρόλα, μήπως θέλει συμπλήρωμα νερού (το "χαϊδεύουμε" το φαγάκι μας, όπως έλεγε και η μαμά μου). Σβήνουμε τη φωτιά και τότε προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Tips
Αφήστε το φαγητό να κρυώσει αρκετά και μετά σερβίρετε. Να ξέρετε ότι τα λαδερά φαγητά είναι πιο νόστιμα την επόμενη μέρα.
Σερβίρεται ζεστό, κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου