Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

0

Για τις κρύες μέρες του χειμώνα!


ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φασόλια μέτρια, τα οποία έχουμε μουσκέψει από το προηγούμενο βράδυ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτάλα φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή κονκασέ
1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 μέτρια καρότα κομμένα σε φετούλες
1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 45 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη ρίγανη και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 30 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ρίγανη.

Tips
Τα φασόλια αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεϊνών. Δίκαια τα αποκαλούν "το κρέας των φτωχών".
Είναι σημαντική η ποιότητα των φασολιών μας, να είναι δηλαδή αυτό που λένε "βραστερά". Να προτιμάτε τα ελληνικά όσπρια γενικώς. Είναι καλύτερης ποιότητας.
Την ρίγανη δεν την βάζουμε από την αρχή, γιατί πικρίζει το φαγητό μας.

Συνοδέψτε το πιάτο με μία πικάντικη σαλάτα, τουρσί, ελιές, αλμυρά και φυσικά, φρέσκο ψωμάκι.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου