Θεϊκή τούρτα, η οποία αποτελείται από παντεσπάνι σοκολάτας, μπεζ κρέμα ( όχι μόκα) και επικάλυψη με κρουστή σοκολάτα. Δοκιμάστε την, αξίζει τον κόπο!
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση (για ταψί διαμ. 22εκ.):
150γρ. ζάχαρη
6 κρόκους αυγών + 5 ασπράδια
2-3 κ.σ. νερό
40γρ. κακάο κοσκινισμένο
60γρ. αμυγδαλόψυχα τριμμένη
60γρ. αλεύρι
50γρ. κόρν φλάουρ
2 βανίλιες
1 πρέζα μπέικιν
Λίγο βούτυρο και αλεύρι για το άλειμμα του ταψιού
Λικέρ μαρασκίνο ή κιρς για το "βρέξιμο"
Για την κρέμα:
80γρ. φουντούκια ωμά
1 κ.σ. ζάχαρη
500γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
3-4 κ.σ. μαρμελάδα βερύκοκο + 1 κ.γλ. λικέρ που θα χρησιμοποιήσετε
Για το γλάσο σοκολάτας:
100γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
80γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. ρούμι
1 ασπράδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάση: Χτυπήστε πολύ καλά στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους, μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέσετε το νερό, το κακάο και την αμυγδαλόψυχα, χωρίς να σταματάτε το χτύπημα. Προσθέστε λίγο λίγο το αλεύρι, το κόρν φλάουρ και τις βανίλιες και ανακατέψτε. Χτυπήστε τα ασπράδια, μαζί με το μπέικιν σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε την στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω με μία μαρίζ (σπάτουλα). Ρίξετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Αφήστε να κρυώσει, βγάλτε το από το ταψί και κόψτε το σε τρεις όμοιους δίσκους. Ραντίστε κάθε δίσκο με λίγο λικέρ.
Κρέμα: Ψήστε τα φουντούκια στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά (όχι παραπάνω). Τρίψτε τα στο μούλτι (χωρίς να γίνουν σκόνη), μαζί με μία κουταλιά ζάχαρη. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και το κακάο σε σφιχτή σαντιγύ, προσθέστε κατόπιν τα φουντούκια και ανακατέψτε προσεκτικά. Χωρίστε την κρέμα σε τρία μέρη. Το ένα μέρος το βάζετε σε κορνέ και στο ψυγείο κατευθείαν.
Γλάσο: Στο μπεν μαρί, όπως έχετε λιώσει τη σοκολάτα, προσθέστε την άχνη και το ρούμι και ανακατέψτε γρήγορα με ένα σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατευάστε το από τη φωτιά, προσθέστε το ασπράδι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές γλάσο. Στρώνετε απευθείας πάνω στην τούρτα, προτού προλάβει να στεγνώσει. Επομένως θα το φτιάξετε αφού συναρμολογήσετε την τούρτα.
Συναρμολόγηση: Στρώνετε το ένα μέρος της κρέμας πάνω σε έναν δίσκο. Βάζετε από πάνω τον δεύτερο δίσκο και στρώνετε με το άλλο μέρος της κρέμας. Σκεπάζετε με τον τρίτο δίσκο. Αλείφετε την επιφάνεια με την μαρμελάδα (την οποία έχετε λιώσει σε πολύ χαμηλή φωτιά, μαζί με λίγο λικέρ) και κατόπιν στρώνετε στην επιφάνεια το γλάσο. Τέλος, με το κορνέ στολίστε τα πλαϊνά και διακοσμήστε την επιφάνεια φτιάχνοντας "τουφίτσες". Βάλτε την στο ψυγείο για 2-3 ώρες προτού τη σερβίρετε.
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση (για ταψί διαμ. 22εκ.):
150γρ. ζάχαρη
6 κρόκους αυγών + 5 ασπράδια
2-3 κ.σ. νερό
40γρ. κακάο κοσκινισμένο
60γρ. αμυγδαλόψυχα τριμμένη
60γρ. αλεύρι
50γρ. κόρν φλάουρ
2 βανίλιες
1 πρέζα μπέικιν
Λίγο βούτυρο και αλεύρι για το άλειμμα του ταψιού
Λικέρ μαρασκίνο ή κιρς για το "βρέξιμο"
Για την κρέμα:
80γρ. φουντούκια ωμά
1 κ.σ. ζάχαρη
500γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
3-4 κ.σ. μαρμελάδα βερύκοκο + 1 κ.γλ. λικέρ που θα χρησιμοποιήσετε
Για το γλάσο σοκολάτας:
100γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
80γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. ρούμι
1 ασπράδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάση: Χτυπήστε πολύ καλά στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους, μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέσετε το νερό, το κακάο και την αμυγδαλόψυχα, χωρίς να σταματάτε το χτύπημα. Προσθέστε λίγο λίγο το αλεύρι, το κόρν φλάουρ και τις βανίλιες και ανακατέψτε. Χτυπήστε τα ασπράδια, μαζί με το μπέικιν σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε την στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω με μία μαρίζ (σπάτουλα). Ρίξετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Αφήστε να κρυώσει, βγάλτε το από το ταψί και κόψτε το σε τρεις όμοιους δίσκους. Ραντίστε κάθε δίσκο με λίγο λικέρ.
Κρέμα: Ψήστε τα φουντούκια στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά (όχι παραπάνω). Τρίψτε τα στο μούλτι (χωρίς να γίνουν σκόνη), μαζί με μία κουταλιά ζάχαρη. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και το κακάο σε σφιχτή σαντιγύ, προσθέστε κατόπιν τα φουντούκια και ανακατέψτε προσεκτικά. Χωρίστε την κρέμα σε τρία μέρη. Το ένα μέρος το βάζετε σε κορνέ και στο ψυγείο κατευθείαν.
Γλάσο: Στο μπεν μαρί, όπως έχετε λιώσει τη σοκολάτα, προσθέστε την άχνη και το ρούμι και ανακατέψτε γρήγορα με ένα σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατευάστε το από τη φωτιά, προσθέστε το ασπράδι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές γλάσο. Στρώνετε απευθείας πάνω στην τούρτα, προτού προλάβει να στεγνώσει. Επομένως θα το φτιάξετε αφού συναρμολογήσετε την τούρτα.
Συναρμολόγηση: Στρώνετε το ένα μέρος της κρέμας πάνω σε έναν δίσκο. Βάζετε από πάνω τον δεύτερο δίσκο και στρώνετε με το άλλο μέρος της κρέμας. Σκεπάζετε με τον τρίτο δίσκο. Αλείφετε την επιφάνεια με την μαρμελάδα (την οποία έχετε λιώσει σε πολύ χαμηλή φωτιά, μαζί με λίγο λικέρ) και κατόπιν στρώνετε στην επιφάνεια το γλάσο. Τέλος, με το κορνέ στολίστε τα πλαϊνά και διακοσμήστε την επιφάνεια φτιάχνοντας "τουφίτσες". Βάλτε την στο ψυγείο για 2-3 ώρες προτού τη σερβίρετε.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου