Νόστιμο φαγάκι, Συνταγές Μαγειρικής

ΑΛΕΥΡΟΠΙΤΑ

0
Αλευρόπιτα (Ζυμαρόπιτα) Η πίτα αυτή είναι παραδοσιακή των ζαγοροχωρίων. Πήγαμε πρόσφατα με τον άντρα μου και βλέπαμε παντού στα μενού αλευρόπιτα και αλευρόπιτα.. Kαι λέμε τι πίτα είναι αυτή με αλεύρι.. κι όμως είναι πεντανόστιμη!!! Τόσο νόστιμη που τα ταψιά τελείωναν στο πι και φι.. Kαι επειδή είπα ταψιά, είναι εξαιρετικά ελαφριά πίτα, οπότε και λίγη ποσότητα παραπάνω δεν βλάπτει.

Υλικά Αλευρόπιτα • 3,5 ποτήρια νερού αλεύρι • 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο • 3 αυγά + 1 αυγό για το πάνω μέρος του χυλού • 250 γρ. φέτα • λίγο αλάτι • 2,5 ποτήρια νερό

Εκτέλεση• Ανακατεύουμε τα υλικά και φροντίζουμε να δημιουργηθεί χυλός όχι πολύ σφιχτός (πιο αραιός από αυτόν του κέικ) • Αλείφουμε ένα ταψί (λεπτό σινί διαμέτρου 48cm) με λάδι και λίγο μαργαρίνη για να μην κολλήσει η πίτα μας και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. • Ρίχνουμε από πάνω μικρά κομματάκια φέτας, βούτυρο και 1 αυγό χτυπημένο. Ψήνουμε στους 180-200 C μέχρι να ροδίσει.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ & ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!
(και καλή μου αρχή...!!!)

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου