Μία λαχταριστή αμαρτία, ιδανική για να γλυκάνεις το τέλος της εβδομάδας!
ΥΛΙΚΑ για 18-24 τεμάχια
2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές πραλίνα φουντουκιού
80 γρ. φουντούκια καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
λίγο βούτυρο για το άλειμμα
σιρόπι σοκολάτας για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές πραλίνα φουντουκιού
80 γρ. φουντούκια καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
λίγο βούτυρο για το άλειμμα
σιρόπι σοκολάτας για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύετε την πραλίνα φουντουκιού με τους ξηρούς καρπούς. Κόβετε τη σφολιάτα σε τρίγωνα ή ορθογώνια κομμάτια και τα πιέζετε με τον πλάστη για να λεπτύνουν λίγο.
Βάζετε στη φαρδιά πλευρά του φύλλου κουβερτούρα σε κομμάτια, λίγο από το μείγμα της πραλίνας και τυλίγετε σε σχήμα κρουασάν (τρίγωνα) ή σαν πακετάκια (ορθογώνια).
Τα τοποθετείτε σε ταψάκι ελαφρώς βουτυρωμένο και, αφού τα αλείψετε με λίγο βούτυρο, τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν. Περιχύνετε με λίγο σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά) και σερβίρετε.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου